31 Ağustos 2010 Salı

Ayçi'yi anlamak!..

Evet.. Şu an çok iyi anlıyorum onu... 
Her gün farklı kişilerden farklı şekillerde aynı soruyu duyuyorum ve sanırım sıkılıyorum... Yetmiyor, aldıkları cevabın hep aynı olmasına rağmen aynı kişiler aynı soruları tekrar tekrar soruyorlar ve onlar benim sıkıldığım bu aynılıktan hiiiç sıkılmıyorlar.. 

-Evlilik nasıl gidiyo?
-Eeeee... Evlilik nasıl gidiyo?!
-Eeee nasıl gidiyo bakalım evlilik?

Hemen hemen 2 ay önce ayçi böyle bi post yazmıştı. Demek ki evliliğin yaklaşık olarak ikinci ayı bu tür sorulardan sıkılma ayı... Anladım bugün onu.. 
Az önce tatil nasıldı sorusunun peşine "Eee bu arada nasıl gidiyo bakalım evlilik?" sorusunu ekleyen arkadaşım son damla oldu... 
Gitmiyo demek istedim ona.. Bir yere gittiği yok! 52. günümüz bugün. Gitmiş olsaydı mevlüt bile okutabilirdik ardından ama yerli yerinde çok şükür..
Bir kısmı laf olsun diye soruyor,  bir kısmı da haala benimle evliliği bağdaştıramadığından.. 
Kiminin yüzünde hal hatır sormanın sonuna eklediği için meraksız bir ifade, kiminde ise inançsız ve meraklı bakışlar..
Aldıkları cevaptan da genellikle tatmin olmuyorlar zaten.. "İki ay daha geçsin ben seni görürüm", "Seneye görüşürüz", "İki sene sonra yaka silkmeye başlarsın"... 
Kötü evlilikler illa ki var.. Özellikle son zamanlarda yeni evlilerin bile yaşadığı sorunlara yakından şahidim.. Evet, bizim evliliğimizin 5-10 sene sonrasının garantisini de kimse veremez belki.. 
Ama nedir bu "Bizimki boktan gidiyo, seninki de öyle olacak!" çabası?!
En sağlam evliliklerin bile tartışmalı, fırtınalı zamanları, zor günleri olabileceğinin bilincindeyim ve sandıkları kadar da toz pembe bakmıyorum hayata,evliliğe.. Düşündükleri kadar gözümde de büyütmüyorum... İki kişilik düşünmekten başka bir yükü olmadı üstümde ki bu bi yük mü sabaha kadar tartışabilirim de.. 
Ama iyi bir şeye sırf onlar istedi diye kötü diyemem..
Onların kötülemelerine de kulak tıkayamam!

Mesela bu ara sağlıklı besleniyoruz.. Daha doğrusu dışarılarda buluşmaktan iki senedir oldukça abuk besleniyorduk, normal bir yeme düzenine kavuştuk. Buna bağlı olarak zayıflıyoruz.. Sağlıklı sağlıklı.. 
Geçen hafta canım kocamın arkadaşları "İmza=artı 5 kg ama sen zayıflamışsın. Ne iş?! Yemek mi yapmıyo?!" diye buyurmuşlar! 
İlk sabahımızdan beri fil gibi yediriyorum ama kilo veriyoruz arkadaşlar, içiniz rahat olsun.. Sevdiğim adamın Afrikalı çocuklara benzemesi ve hatta açlıktan ölmesi takdir edersiniz ki benim de işime gelmez!

Bu yüzden

ve

   Lütfen!.. 

Siz o güzeeel kafalarınızı yormayınız.. Çoğu çift gibi bizim de dileğimiz, fotoğraftaki gibi buruşana kadar beraber olmak.. Gayet iyiyiz biz.. Negatif düşüncelerinizi üstümüzden çekerseniz daha bile iyi olabiliriz! 
=)

4 yorum:

ayci dedi ki...

yakında COCUK YOK MU COCUK...olmuyor mu yoksaaaawww? sorularına maruz kalacaksınız.

kaldı ki cocuk olsa, ne kadar erken diyeceklerdir...

sana rahsanımın postunu tavsiye ediyorum:

http://rahsansisle.blogspot.com/2010/08/evet-evet-az-kaldi-az-kaldikca.html


birde seni düğümledim, oda neyin nesi dersen - son yazdıgım posttan anlarsın :)

Dilhan dedi ki...

amannnnnn diyim! bi o eksikti.. ayrıca size sormaya başladılarsa da "bu soruyu sormak için çok erken değil miiii?!" :O o kadar kısa zamanda mı beklenti içine giriyo bu insanlar?!

düğümü de biraz önce gördüm, anlık bir panikten sonra anladım! =)) çözücem onu ben =))

ceydabural dedi ki...

hahaha :) süper aynı zaman içinde evlendiniz normal bunlar bir süre sonra ee evlılık nasıl? çocuk yok mu sorularını duymıyacaksınız biraz daha sabır

Dilhan dedi ki...

he onlarında bi bıkma noktası var yani! =))